Jeste li kupili nove naočale s dioptrijom i sada vas boli glava? Imate li naprezanje očiju? Padaju li vam s glave lako? Naručivanje drugog modela nije uvijek rješenje. Prvo isprobajte ove preporuke naših optometrista.

Oči se navikavaju na nove dioptrije 1 tjedan

Ako ste prešli na drugačije leće ili indeks, morate pričekati nekoliko dana dok se to "ne prebaci i u vašoj glavi". Prvih dana, normalno je osjećati glavobolju i naprezanje očiju, suzenje, pa čak i iskrivljen vid (na primjer, kvadrat možete vidjeti kao dijamant). Ako imate astigmatizam, možda čak imate osjećaj kao da vam se podiže pod kada se penjete po stepenicama. Potrebno je otprilike 1 tjedan da se razvije navika, a za multifokalne (progresivne) leće to je čak do 2 tjedna. Naši optometristi preporučuju sljedeće smjernice:

- Ne počinjite nositi nove naočale do sljedećeg jutra - ovako će se vaše oči probuditi u novom okruženju i lakše se prilagoditi.
- Nosite nove naočale što je više moguće i NIKADA ih ne mijenjajte s starima. Izbjegavajte zamjenu novih naočala sa starima tijekom dana, jer možete zbuniti i oči i mozak.
- Prvo počnite nositi nove naočale kod kuće, idealno tijekom vikenda kada ne morate raditi 8 sati ispred računala. Čak i ako imate zaštitu od plave svjetlosti, oči će biti više napete pri fokusiranju prilikom čitanja, vožnje i slično.
- Za multifokalne (progresivne) leće, pokušajte gledati na daljinu kao i u blizinu. Sjednite na kauč i pokušajte gledati naizmjence na knjigu i TV kako biste pronašli pravi kut. Ako problemi potraju tjedan dana, odmah se obratite svom očnom liječniku ili optometristu.

Prilagodite nosne jastučiće obliku i veličini nosa

Ako nove naočale ne odgovaraju vašem nosu, prilagodite raspon nosnih jastučića. Uhvatite nosni jastučić između palca i kažiprsta, nježno ga savijte i isprobajte ih pred ogledalom. Nosni jastučić treba udobno sjediti na nosu. Ako izgleda krivo, spustite ih i ponovite postupak. Izbjegavajte savijanje nosnih jastučića gurajući okvir naočala protiv nosa dok su naočale na vašem licu. Ovo je vrlo nježna prilagodba i morate biti strpljivi.

Állítsd be az orrpárnákat az orrod alakjához és méretéhez

Zagrijte padajuće naočale sušilom za kosu i savijte krajeve drški

Ako nove naočale ne drže na vašoj glavi, prilagodite krajeve drški iza ušiju. Prije nego što na naočale izvršite bilo kakav pritisak, zagrijte ih sušilom za kosu da ne puknu. Sušite naočale u smjeru suprotnom od leća, koje bi mogle biti oštećene toplim zrakom. Za početak će trebati 30 sekundi da se bočne strane zagriju, ako su još uvijek čvrste, možete ih dodatno zagrijati. Izbjegavajte korištenje otvorenog plamena (upalači, svijeće), što bi moglo oštetiti površinu i boju naočala.

Ako ste slijedili sve preporuke i naočale još uvijek ne odgovaraju, uopće se ne morate brinuti. Na eyerim imate 30-dnevnu garanciju na povrat bez postavljanja pitanja. Znamo kako to ide i vi ste taj koji odlučuje.