Industrija online naočala nedavno je doživjela masivni proboj, a kupovina naočala online nikada nije bila jednostavnija. Tajna odabira savršeno odgovarajućeg para naočala jednostavna je: poznajte svoju veličinu. Naravno, razumijemo da je savršena veličina neophodna, ali ujedno i izazovna. Sastavili smo ovaj vodič za veličine koji bi mogao odgovoriti na sva pitanja koja ste do sada googlali. Saznajmo sve o savršenoj veličini, dimenzijama okvira i savjetima za DIY mjerenje.

Kako odabrati pravi okvir

U slučaju naočala na recept, kao i sunčanih naočala, potrebno je razumjeti nekoliko dimenzija okvira koje su važne prilikom odabira veličine. Koji su to?

  

Širina leće je horizontalni promjer leće na najširem mjestu, što najčešće optičari nazivaju 'veličina oka'.

Visina leće mjeri leću vertikalno na najvišoj točki, a obično se definira kao 'standard'. Unatoč nesretnoj činjenici da različite marke imaju različite definicije 'standardne' visine, obično je oko 32-38 milimetara.

Širina mosta mjeri horizontalno dio iznad nosa između leća, koji obično varira od 14-24 milimetra.

Dužina kraka mjeri krak od šarki na prednjoj strani do kraja kraka iza uha, uključujući zavoj. Obično pada između jednog od tri standarda - 135, 140 ili 145 milimetara.

Kako pronaći savršenu veličinu?

Savjet #1: Provjerite veličinu svog trenutnog okvira


Ispred igre ste ako već imate par naočala kod kuće. Ako pogledate unutrašnjost svojih naočala, u većini slučajeva pronaći ćete niz brojeva koji ukazuju na veličinu vašeg okvira i izgledaju ovako: 52 [] 22 145. Svaki par naočala je drugačiji i informacije o veličini mogu biti smještene na različitim mjestima - obično na unutrašnjoj strani kraka, mosta ili dijela za uho. Što ovi brojevi znače? To je vrlo jednostavno. Ako su brojevi 52 22 145, dimenzije vašeg okvira su:

• 52 mm širina leće
• 22 mm širina mosta
• 145 mm dužina kraka

Kada provjerite ove dimenzije, usporedite ih s dimenzijama naočala koje ste upravo odabrali. Ako su slične, nastavite! To bi trebala biti prava veličina za vas.

Savjet #2: Izmjerite svoj trenutni okvir


Ako brojevi nisu ispisani na vašim okvirima, nije kraj svijeta. Ovo je trenutak kada pokazujete svoje ručne vještine! Sada kada ste već naučili koje dimenzije trebate znati kako biste odredili veličinu svog okvira, možete ih lako izmjeriti pomoću milimetarske vladarice ili mjernog trake za odjeću. DIY aktivnost za danas je gotova i vi ste ponovno korak bliže savršenom fitu za svoje nove naočale.

Savjet #3: Koristite kreditnu karticu

Ne šalimo se. Širina kreditne kartice približno je jednaka širini standardne leće (također definirane kao 'M' ili 'srednja' veličina) i može biti savršeni alat koji će vam pomoći u ovoj situaciji.

  

Uzmite kreditnu karticu, stanite ispred zrcala, postavite jedan rub kartice u sredinu nosa i promatrajte gdje drugi rub završava. Ako kartica završava na kraju oka, trebali biste ići za standardnu veličinu (M). Ako se proteže izvan kraja oka, vaša je veličina mala (S). Ako kartica, s druge strane, ne doseže čak ni do kraja oka, vaša je veličina velika (L). To je to. Brzo i jednostavno.

Savjet #4: Koristite naše virtualno isprobavanje


Osim mjerenja svojih naočala, probajte koristiti naše virtualno isprobavanje. Svaki od nas ima drugačije lice po pitanju veličine, oblika ili drugih karakteristika. Čarobno zrcalo je odličan način da vidite kako će naočale izgledati i odgovarati vama. Možete isprobati tisuće oblika, boja, vrsta i marki dok ne pronađete savršene - sve to iz udobnosti vlastitog doma. Očarani najnovijom tehnologijom kao što smo mi, moramo priznati da ova mjerenja još uvijek nisu točna i preporučujemo vam da zadržite maržu od 2-3 milimetra kada koristite bilo koje virtualne alate za isprobavanje.

JESTE LI ZNALI...?


• Većina naočala su univerzalne veličine tako da odgovaraju većini ljudi, baš kao i naočale na recept iz naše vlastite kolekcije OiO by eyerim ili Kohe by eyerim.
• Za većinu ljudi, standardna veličina (M) je prava.
• Mnoge marke svoje naočale na recept i sunčane naočale uvijek proizvode u standardnoj veličini. Veće / manje veličine proizvode samo u slučaju najprodavanijih.

Dakle, koja je prava veličina? Jedno pitanje, a opet toliko različitih načina da se odgovori. Provjerite svoje trenutne okvire, testirajte svoje DIY vještine, izvucite kreditnu karticu iz novčanika ili uključite svoju web kameru i koristite našu virtualnu probu. Nikad više nećete kupiti loše prilagođene naočale! Pregledajte naš eyerim e-shop i pronađite savršeni par za sebe!