Pravila obrade osobnih podataka


od

eyerim s. r. o.
sa sjedištem na adresi Brezová 2055/22 Spišská Nová Ves 052 01, Slovačka
ID tvrtke: 47 970 006
Broj OIB-a: 2024164153
PDV ID broj: HR89681497885

tvrtka registrirana na Regionalnom sudu u Košicama I, Odjel Sro, uložak 36601/V.

 

U ovom odjeljku želimo vas upoznati s načelima prema kojima obrađujemo vaše osobne podatke i analiziramo neke aspekte ponašanja posjetitelja naše web-stranice te s vašim pravima povezanim s tim.

Zaštita vaših osobnih podataka i vaše privatnosti zaista nam je važna, stoga s vašim osobnim podacima postupamo s dužnom pažnjom i, sukladno važećim zakonima, brinemo se o njihovoj pravilnoj zaštiti.

Molimo vas da pažljivo pročitate ove informacije. Kad god prikupljamo vaše osobne podatke od vas, pozivamo se na ova Pravila i potičemo vas da pročitate ova Pravila. Nastojali smo učiniti ova Pravila što jasnijima. Ako vam još uvijek nešto nije jasno, slobodno nam se obratite s pitanjem ili komentarom; rado ćemo vam objasniti svaki koncept ili odlomak.

Ova Pravila stupaju na snagu 24. svibnja 2018.

Podaci za kontakt eyerima:
Adresa: Brezová 2055/22 Spišská Nová Ves 052 01, Slovačka
Telefon: +420 723 388 655
E-pošta: [email protected], ili kliknite na Kontakt u podnožju
Uredovno vrijeme: pon – pet od 9:00 do 17:00 sati

Osobni podaci obrađuju se u skladu s Uredbom (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i slobodnom kretanju takvih podataka te Uredbi o stavljanju izvan snage 95/46/EC (u daljnjem tekstu "Uredba").

1. Terminologija

Ispitanik: Fizička osoba (potrošač i samozaposleni) na koju se osobni podaci odnose (u daljnjem tekstu „vi” ili „Kupac”);

Osobni podaci: Sve informacije o identificiranom ili prepoznatljivom kupcu; kupac koji se može identificirati fizička je osoba koja se može identificirati, izravno ili neizravno, posebno prema određenom identifikatoru, kao što je ime, identifikacijski broj, podaci o lokaciji, mrežni identifikator ili jedan ili više specifičnih fizičkih, fizioloških, genetskih, psiholoških, ekonomskih, kulturnih ili društvenih elemenata identiteta te osobe (u daljnjem tekstu „Podaci” ili „Informacije”);

Voditelj obrade: Subjekt koji utvrđuje svrhu i način obrade osobnih podataka, provodi obradu i snosi odgovornost za tu obradu. Voditelj obrade osobnih podataka koji se obrađuju u vezi s radom web-stranice eyerim jest eyerim s. r. o., ID br. tvrtke: 47 970 006 (u daljnjem tekstu „Mi” ili „eyerim”);

Izvršitelj obrade: Subjekt koji obrađuje osobne podatke za Voditelja obrade, prema zakonu ili prema ovlaštenju Voditelja obrade, na temelju ugovora o obradi osobnih podataka (u daljnjem tekstu „Poslovni partner” ili „Partner”);

Web-stranica: Web-stranica dostupna na www.eyerim.com, www.eyerim.co.uk, www.eyerim.nl, www.eyerim.se, www.eyerim.dk, www.eyerim.fi, www.eyerim.ee, www.eyerim.es, www.eyerim.pt, www.eyerim.pl, www.eyerim.hu, www.eyerim.ro, www.eyerim.bg, www.eyerim.com, www.eyerim.si, www. eyerim.hr ili www.eyerim.gr.

 

Svrha obrade osobnih podataka: Razlog zašto se osobni podaci obrađuju. Ti razlozi mogu uključivati, na primjer, izvršenje ugovora, upravljanje korisničkim računima, obradu ideja i pritužbi, slanje komercijalne komunikacije (newslettera) ili prikazivanje oglasa na temelju interesa korisnika;

Kolačići: Kratke tekstualne datoteke koje sprema vaš internetski ili mobilni preglednik. Većina kolačića sadrži jedinstveni identifikator, takozvani ID kolačića. To je niz znakova koje su web-stranice i poslužitelji dodijelili pregledniku koji je spremio kolačić. To omogućuje web-stranicama i poslužiteljima da razlikuju i identificiraju pojedinačne preglednike. Kolačići se upotrebljavaju za poboljšanje performansi web-stranica, procjenu njihovog prometa i bolje ciljane marketinške aktivnosti. Ako pregledavate našu web-stranicu, pretpostavljamo da se slažete s upotrebom tih datoteka.

2. Koji se osobni podaci obrađuju?

Eyerim i njegovi ugovorni izvršitelji obrade, slijedeći relevantni pravni naslov i svrhu obrade, obrađuju sljedeće osobne podatke, odnosno kategorije osobnih podataka:

 • identifikacijski podaci i podaci o adresi: npr. ime, prezime, poštanska adresa, adresa za naplatu, adresa sjedišta, matični broj tvrtke, PDV broj;

 • elektronički podaci za kontakt : npr. broj telefona, adresa e-pošte;

 • ostali elektronički podaci: IP adresa, kolačići, identifikatori društvenih mreža, podaci o lokaciji uređaja koji kupac upotrebljava itd.;

 • ostali osobni podaci vezani uz ugovorni odnos: broj bankovnog računa, podaci o upotrebi naših usluga;

 • ostali osobni podaci: obično podaci koje kupac daje u obrascu za narudžbu ili drugim dokumentima i u komunikaciji s nama, uključujući kasnija ažuriranja.

3. Koje je podrijetlo vaših osobnih podataka?

Obrađujemo podatke koje nam dostavite, npr. prilikom naručivanja naših usluga, registracije korisničkog računa, komunikacije s nama ili prijave za primanje newslettera. Obično uključuju:

 • podatke o identifikaciji i adresi;

 • elektroničke podatke za kontakt;

 • druge osobne podatke vezane uz ugovorni odnos.

I podatke koje dobivamo automatski dok pregledavate našu web-stranicu. Obično su to:

 • kolačići;

 • web-stranica s koje ste došli na našu web-stranicu;

 • IP adresa;

 • datum pristupa i vrijeme pristupa;

 • upiti za pretraživanje;

 • http i https kod odgovora;

 • grupe prenesenih podataka;

 • informacije o pregledniku i operativnom sustavu vašeg računala.

4. Zašto se obrađuju osobni podaci?

Vaše osobne podatke eyerim može obrađivati ​​u sljedeće svrhe:

Izvedba ugovornog odnosa:

• Namjena: Prema ugovoru s nama, imate pravo na isporuku naručenih proizvoda. S druge strane, imamo pravo na isplatu dogovorene cijene. Kako bismo mogli ispuniti svoj dio te provjeriti ispunjenje vašeg dijela obveze, moramo obraditi vaše identifikacijske i podatke o adresi, podatke za kontakt i druge osobne podatke vezane uz ugovorni odnos (npr. broj računa i sl.).

• Pravna osnova: Obrada osobnih podataka u svrhu obavljanja ugovornog odnosa opravdana je ugovornim odnosom između vas i nas. Pružanje osobnih podataka u tom je slučaju ugovorni uvjet bez kojeg se ugovor ne može sklopiti.
• Razdoblje čuvanja: Razdoblje čuvanja podataka određeno je trajanjem ugovornog odnosa korisnika s nama.

Upravljanje korisničkim računom:

• Svrha: Korisnici se mogu registrirati i upravljati svojim osobnim postavkama na našoj web-stranici. U tu svrhu moramo obraditi vašu adresu e-pošte ili nam također možete dostaviti svoje ime, prezime, adresu i broj telefona. Ti se podaci zatim upotrebljavaju za pojednostavljenje naručivanja naših usluga i pružanje pogodnosti korisnicima.

• Pravna osnova: Obrada osobnih podataka u svrhu vođenja korisničkih računa opravdana je vašim pristankom. Davanje osobnih podataka u tom je slučaju dobrovoljno. Međutim, ne bi bilo moguće registrirati se bez suglasnosti s obradom adrese e-pošte. Možete povući svoj pristanak bilo u kojem trenutku.

• Razdoblje čuvanja: Razdoblje čuvanja podataka određeno je trajanjem vašeg pristanka. Vaš pristanak smatrat ćemo povučenim ako se ne prijavite na svoj račun 4 godine.

Komunikacija s kupcima, procjena zadovoljstva, obrada ideja, pritužbi i reklamacija:

• Svrha: Upotrebljavano vaše podatke za upravljanje vašim upitima, obradu ideja i pritužbi s našom službom za korisnike. Također možemo kontaktirati s vama radi ispunjavanja upitnika o zadovoljstvu. Ako odlučite iskoristiti neku od društvenih mreža za komunikaciju s nama, važno je imati na umu da je obrada tako dostavljenih podataka također regulirana uvjetima tih društvenih mreža na koje ne možemo utjecati.
Također upotrebljavamo vaše podatke kako bismo vas obavijestili o statusu vaše narudžbe i obavijestili vas o neplaćanju dogovorene cijene. Ako ne dovršite narudžbu, možemo vam poslati e-poštu ili SMS s podsjetnikom da niste dovršili narudžbu i možemo vam ponuditi neku prednost. Vjerujemo da je to korisna usluga jer zahvaljujući njoj možete nastaviti s narudžbom i ne morate ponovno tražiti odabranog pružatelja usluga putovanja.
Također obrađujemo vaše podatke u slučajevima kad vaša prava proizlaze iz manjkave izvedbe i u ostvarivanju vaših prava u vezi s obradom vaših osobnih podataka.

• Pravna osnova: Obrada osobnih podataka u svrhu komunikacije s kupcima, procjene zadovoljstva, postupanja s idejama, pritužbama i zahtjevima opravdana je našim legitimnim interesom za komunikaciju s kupcima. Pružanje osobnih podataka u tom slučaju nije zakonski ili ugovorni zahtjev. Niste nam obavezni dati svoje osobne podatke u tu svrhu.

• Razdoblje čuvanja: Razdoblje čuvanja podataka ovisi o trajanju ugovornog odnosa kupca s nama, a zatim traje 4 godine nakon njegovog raskida.

Slanje komercijalnih poruka i ponuda naših usluga

• Namjena: Svojim korisnicima i onima koji su dali pristanak redovito šaljemo novosti o svojim uslugama e-poštom. Možete brzo i jednostavno prestati primati te komercijalne poruke bilo u kojem trenutku upotrebom poveznice za isključivanje koja se nalazi u svakoj poruci. Također možete upravljati svojim postavkama za slanje komercijalnih poruka na svom korisničkom računu.
Stoga, ako ste naš kupac (na primjer, ako ste naručili kod nas), možemo upotrijebiti vašu adresu e-pošte koju ste nam dali za slanje komercijalnih poruka o sličnim proizvodima osim ako izrazite svoje neslaganje s tim. U drugim slučajevima, molimo vas da pristanete na primanje komercijalnih poruka o našim proizvodima, događajima i promotivnim kampanjama. Možemo iskoristiti podatke koje nam date, kao i podatke dobivene na drugi način u vezi s našim proizvodima – kao što je način na koji upotrebljavate web-stranicu, pojedinosti o naručivanju ili informacije o vašem sudjelovanju u događajima i natjecanjima, za personalizaciju naše komercijalne komunikacije. Tražit ćemo vaš pristanak za slanje komercijalnih poruka kad god vaš pristanak bude potreban zbog važećih zakona.

• Pravna osnova: Obrada osobnih podataka u svrhu slanja komercijalnih poruka i nuđenja naših usluga opravdana je vašim pristankom ili našim legitimnim interesom za izravni marketing. Davanje osobnih podataka na temelju vašeg pristanka u tom je slučaju dobrovoljno, ali bez toga ne bi bilo moguće slati vam komercijalnu poruke. Možete povući svoj pristanak bilo u kojem trenutku. Davanje osobnih podataka u tom slučaju nije zakonski ili ugovorni zahtjev. Niste nam obavezni dati svoje osobne podatke u tu svrhu.

• Razdoblje čuvanja: Razdoblje čuvanja podataka određeno je trajanjem vašeg pristanka. Razmotrit ćemo povlačenje pristanka ili ukidanje legitimnog interesa ako ne otvorite našu komercijalnu komunikaciju 3 godine.

Izravni marketing i kreiranje personaliziranog sadržaja i oglašavanja:

• Svrha: Tehnologije za kreiranje personaliziranog sadržaja i oglašavanja omogućuju nam da posjetiteljima koji su već iskazali interes za našu web-stranicu i usluge prikažemo svoje oglase na partnerskim web-stranicama. Nastojimo vam prikazivati ​​samo one oglase koji vas stvarno zanimaju, a ne oglase bez ikakve veze s vašom osobnosti i interesima. Na temelju povijesti vaših narudžbi, interesa i ponašanja na web-stranici, personalizirani sadržaj i ponude mogu se prikazati na našoj web-stranici i na web-stranicama i u aplikacijama trećih strana (uključujući društvene mreže). To je posebno moguće s kolačićima. Za upravljanje postavkama kolačića pročitajte odjeljak Kolačići.

• Pravna osnova: Obrada osobnih podataka u svrhu izravnog marketinga i kreiranja personaliziranog sadržaja i oglašavanja opravdana je vašim pristankom ili našim legitimnim interesom za izravni marketing. Davanje osobnih podataka na temelju vašeg pristanka u tom je slučaju dobrovoljno, ali ne bi bilo moguće pružiti vam personalizirani sadržaj i reklame. Možete povući svoj pristanak bilo u kojem trenutku. Davanje osobnih podataka u tom slučaju nije zakonski ili ugovorni zahtjev. Niste nam obavezni dati svoje osobne podatke u tu svrhu. Međutim, neki se podaci automatski obrađuju u tu svrhu kad pregledavate našu web-stranicu.

• Razdoblje čuvanja: Razdoblje čuvanja podataka određeno je trajanjem vašeg pristanka. Razdoblje čuvanja može varirati ovisno o vrsti kolačića. Neki kolačići ograničeni su trajanjem serije (tzv. relacijski ili privremeni kolačići). Oni se obrađuju dok preglednik radi i automatski se uklanjaju nakon gašenja. Ostali su kolačići trajni (trajni kolačići). Ti kolačići ostaju u pregledniku čak i kad je on isključen do navedenog datuma ili kad ih korisnik ručno izbriše. Prema tim kolačićima, računalo korisnika može se identificirati kad se internetski preglednik ponovno pokrene i kad se pregledava internet. Više o razdoblju čuvanja kolačića možete pročitati u odjeljku Kolačići.

Poboljšanje kvalitete pruženih usluga, naše analize posjećenosti web-stranice i analize vašeg ponašanja na web-stranicama:

• Svrha: Eyerim uvijek nastoji poboljšati kvalitetu svojih usluga i vaše iskustvo. Razvoj novih proizvoda i usluga te unapređenje postojećih vrši se utvrđivanjem potreba i želja korisnika putem telefonskih poziva, upitnika, internetskih analiza, analiza interesa za pojedine proizvode ili usluge te tekstova itd.
Nadalje, vezano za pregledavanje naše web-stranice, obrađujemo podatke o prometu, čitanosti, broju pregledanih stranica, uređaju s kojeg dolazite na našu web-stranicu i vremenu provedenom na web-stranici. Ti nam podaci pomažu identificirati manje dostupna ili manje razumljiva mjesta na našoj web-stranici. Prikupljamo te podatke kako bismo vam pružili kvalitetan sadržaj koji je prilagođen korisnicima i razvili usluge za koje ste očito zainteresirani. Na temelju tih podataka redovito poboljšavamo svoju web-stranicu.

U suradnji s partnerima koji nam pružaju analitičke usluge, prikupljamo podatke o svakom posjetu našoj web-stranici kako bismo lakše razumjeli kako upotrebljavate našu web-stranicu i dobili skupnu statistiku. To uključuje IP adresu, lokaciju uređaja, vrstu preglednika, jezik preglednika, datum i vrijeme vašeg zahtjeva, trajanje vašeg posjeta, prikazane stranice i kliknute elemente (kao što su poveznice). Prilikom prikupljanja i analize tih podataka, možemo upotrebljavati kolačiće, pikselne oznake, web-pratilice, jasne GIF datoteke i slične alate na našim web-stranicama ili u porukama e-pošte. Ti nam podaci pomažu da pružimo bolji i relevantniji sadržaj za web-stranicu, pratimo učinkovitost oglašavanja, otkrijemo i ispravimo potencijalne probleme te poboljšamo cjelokupno okruženje svoje web-stranice. Također možemo uputiti pružatelje usluga trećih strana da u naše ime pružaju oglašavanje na internetu. Ti pružatelji usluga mogu upotrebljavati pikselne oznake i slične tehnologije za prikupljanje informacija o posjetima našoj web-stranici, a zatim upotrijebiti te informacije za ciljane oglase.
Ako ne želite da se podaci prikupljaju pomoću tih tehnologija, možete upotrijebiti jednostavan postupak: većina preglednika nudi vam mogućnost automatskog odbijanja mnogih takvih tehnologija ili odabir hoćete li ih prihvatiti ili odbiti. Za upravljanje postavkama kolačića pročitajte odjeljak Kolačići.

• Pravna osnova: Obrada osobnih podataka u svrhu poboljšanja kvalitete pruženih usluga, naših analiza prometa na web-stranici i analiza vašeg ponašanja na web-stranicama opravdana je vašim pristankom, odnosno našim legitimnim interesom za izravni marketing. Davanje osobnih podataka na temelju vašeg pristanka u tom je slučaju opcionalno, ali ne bi bilo moguće poboljšati kvalitetu usluga koje vam se pružaju, analizirati promet na našoj web-stranici i vaše ponašanje na web-stranici. Možete povući svoj pristanak bilo u kojem trenutku. Davanje osobnih podataka u tom slučaju nije zakonski ili ugovorni zahtjev. Niste nam obavezni dati svoje osobne podatke u tu svrhu. Međutim, neki se podaci automatski obrađuju u tu svrhu kad pregledavate našu web-stranicu.

• Razdoblje čuvanja: Razdoblje čuvanja podataka određeno je trajanjem vašeg pristanka. Razdoblje čuvanja može varirati ovisno o vrsti kolačića. Neki kolačići ograničeni su trajanjem serije (tzv. relacijski ili privremeni kolačići). Oni se obrađuju dok preglednik radi i automatski se uklanjaju nakon gašenja. Ostali su kolačići trajni (trajni kolačići). Ti kolačići ostaju u pregledniku čak i kad je on isključen do navedenog datuma ili kad ih korisnik ručno izbriše. Prema tim kolačićima, računalo korisnika može se identificirati kad se internetski preglednik ponovno pokrene i kad se pregledava internet. Više o razdoblju čuvanja kolačića možete pročitati u odjeljku Kolačići.

Provođenje natječaja za kupce i dostava nagrada:

• Svrha: Provodimo natječaj za kupce, s vremena na vrijeme, a također obrađujemo vaše osobne podatke prema parametrima natječaja. Obično uključuju vašu adresu e-pošte, ime i prezime.

• Pravna osnova: Obrada osobnih podataka u svrhu provođenja natječaja za kupce i dostave nagrada opravdana je vašim pristankom. Davanje osobnih podataka u tom slučaju je dobrovoljno, ali ne bi bilo moguće sudjelovati u natječaju za kupce. Možete povući svoj pristanak bilo u kojem trenutku.

• Razdoblje čuvanja: Razdoblje čuvanja podataka određeno je trajanjem natječaja za kupce.

Zaštita naših prava, imovine ili sigurnosti ili prava, imovine ili sigurnosti drugih:

• Svrha: Možemo upotrijebiti informacije o tome kako koristite našu web-stranicu ili podatke o vašim narudžbama kako bismo spriječili ili otkrili prevare, zlouporabu, nezakonitu upotrebu i kršenje naših Uvjeta i odredbi poslovanja te kako bismo postupili u skladu s odlukom suda ili drugim tijelima za provedbu zakona, državnom upravom ili s uvjetima utvrđenim važećim zakonskim propisima.

• Pravna osnova: Obrada osobnih podataka u svrhu zaštite naših prava, imovine ili sigurnosti ili prava, imovine ili sigurnosti drugih opravdana je ispunjavanjem zakonskih obveza, odnosno našim legitimnim interesom za zaštitu naših prava, imovine ili sigurnosti ili prava, imovine ili sigurnosti drugih. Davanje osobnih podataka u tom slučaju nije zakonski ili ugovorni zahtjev. Niste nam obavezni dati svoje osobne podatke u tu svrhu. Međutim, neki se podaci automatski obrađuju u tu svrhu kad pregledavate našu web-stranicu.

• Razdoblje čuvanja: Razdoblje čuvanja podataka iznosi 4 godine po prestanku naših ugovornih odnosa, odnosno 4 godine po njihovom primitku.

Računovodstvene i porezne svrhe:

• Svrha: Također moramo obrađivati ​​vaše osobne podatke jer smo to dužni činiti prema odgovarajućem računovodstvenom i poreznom zakonodavstvu.

• Pravna osnova: Obrada osobnih podataka u računovodstvene i porezne svrhe opravdana je ispunjavanjem zakonskih obveza. Moramo obraditi te podatke o vama.

• Razdoblje čuvanja: Obrađujemo osobne podatke u računovodstvene i porezne svrhe u razdoblju određenom primjenjivim zakonom (npr. računovodstveni podaci obrađuju se 10 godina).

Obavljanje ostalih zakonskih obveza:

• Svrha: Ostale zakonske obveze kojih se moramo pridržavati uključuju, npr. zakone protiv pranja novca.

• Pravna osnova: Obrada osobnih podataka za izvršavanje drugih zakonskih obveza opravdana je ispunjavanjem zakonskih obveza. Moramo obraditi te podatke o vama.

• Razdoblje čuvanja: Računovodstveni podaci obrađuju se tijekom razdoblja određenog primjenjivim zakonom.

5. Tko ima pristup osobnim podacima?

Vaši osobni podaci prvenstveno su dostupni našim zaposlenicima kojima su ti podaci potrebni kako bi vam pružili naše proizvode i usluge. Osim našim zaposlenicima, vaše osobne podatke moramo proslijediti raznim poslovnim partnerima koji omogućuju funkcioniranje eyerima i pomažu nam u isporuci boljeg, točnijeg i personaliziranijeg sadržaja, proizvoda i usluga. Partneri kojima povjeravamo vaše osobne podatke vrlo su pažljivo odabrani. Surađujemo samo s onima koji su u mogućnosti pružiti takvu tehničku i organizacijsku sigurnost vaših osobnih podataka kako bi spriječili neovlašteni ili slučajni pristup vašim podacima ili njihovu zlouporabu. Svi ti partneri ovlašteni su za obradu vaših podataka isključivo na temelju ugovora o obradi osobnih podataka u kojem se obvezuju na povjerljivost podataka. Navedeni podaci ne smiju se upotrebljavati ni u koju drugu svrhu osim one za koju smo im podatke učinili dostupnima.


Sljedeće kategorije naših partnera (primatelja) mogu imati pristup vašim osobnim podacima:

• Partneri koji za nas pružaju prijevoz naših proizvoda
• Kako bismo vas opskrbili svojim proizvodima, koristimo se uslugama dostavljača
• Partneri kojima dajemo podatke za analizu posjećenosti naše web-stranice, vašeg ponašanja na web-stranici i poslovnih konverzija
• Nastojimo učiniti vaše iskustvo upotrebe naše web-stranice što ugodnijim. Zato surađujemo s partnerima koji provode analizu posjećenosti i vašeg ponašanja na našoj web-stranici. Zahvaljujući tim partnerima, imamo informacije o tome koji dio naše web-stranice je nejasan, gdje tražite informacije koje tražite i jeste li ih pronašli, na koje ste ponude na našoj web-stranici kliknuli itd. Na temelju tih informacija, redovito poboljšavamo svoju web-stranicu.
• Partneri koji nam pružaju usluge koje osiguravaju tehničku uslugu određene usluge i tehnološki operateri koje upotrebljavamo za svoje usluge
• Kako bi eyerim ispravno funkcionirao i pružao vam usluge, moramo surađivati ​​sa širokim spektrom partnera koji nam pružaju usluge, osiguravaju tehnički rad određene usluge ili upravljaju tehnologijama kojima se koristimo za svoje usluge. Obično uključuju sljedeće kategorije partnera:

- pružatelji informacijskih i komunikacijskih usluga i hostinga, uključujući pohranu u oblaku,
- pružatelji sigurnosti i integriteta naših usluga i web-stranica,
- pružatelji analitičkih usluga,
- pružatelji usluga računovodstvenog i poreznog savjetovanja,
- pružatelji usluga podrške za službu za korisnike,
- pružatelji usluga platnog prometa (pružatelji platnih kartica),
- operateri društvenih mreža,
- pružatelji pravnih usluga, odvjetnici,
- partneri koji surađuju s nama u programima vjernosti, tijekom organizacije konferencija, seminara i drugih događanja.


• Naši partneri za izravni marketing te naši partneri i pružatelji tehničkih rješenja zahvaljujući kojima vam možemo prikazati personalizirani sadržaj i oglašavanje.
• Za predstavljanje i promidžbu naših usluga koristimo se marketinškim agencijama kojima dostavljamo neke podatke koji su nam potrebni za točno ciljanje naših oglasa.
• Kako bismo dobili najbolje iskustvo prilikom posjeta našoj web-stranici, pružit ćemo vam relevantne informacije, preporučiti usluge i poslati podsjetnike na narudžbe koje su ostale u vašoj košarici. Sve te usluge temelje se na vašim prethodnim kupnjama, na tome koje artikle kliknete na našoj web-stranici i koje ste nam informacije dali.
• Kako bismo osigurali da će se naši oglasi prikazivati ​​relevantnoj publici, dijelimo vaše osobne podatke, uključujući adrese e-pošte, s pružateljima tehničkih rješenja kako bismo vam mogli prikazati personalizirani sadržaj i oglašavanje.
• Tijela javne vlasti
• Osobne podatke činimo dostupnima u slučaju provođenja zakona, ako je to propisano zakonom ili kad je potrebno spriječiti, otkriti i procesuirati kaznena djela i prijevare ili, ovisno o slučaju, kad smo na drugi način zakonski dužni to učiniti.
• To može uključivati ​​tijela za provođenje zakona (policiju, tužiteljstvo i sudovi) ili porezne uprave.
• Prijenos osobnih podataka tim primateljima ne odvija se redovito, nego samo slučajno, osobito ako to zahtijeva zakon.

6. Prenose li se osobni podaci izvan EU-a?

Ako prenosimo osobne podatke svojih kupaca radi obrade u treću zemlju (izvan Europskog gospodarskog prostora, uključujući zemlje izvan Europske unije – Island, Lihtenštajn i Norvešku) ili međunarodnu organizaciju, to činimo samo pod uvjetom da treća zemlja ili međunarodne organizacije pružaju odgovarajuću razinu zaštite ili gdje primatelj osobnih podataka pruža odgovarajuće zaštitne mjere za njihovu zaštitu i gdje su izvršiva prava ispitanika i učinkovita pravna zaštita ispitanika dostupni u zemlji odredišta.
Europska komisija do sada je priznala odgovarajuću razinu zaštite u sljedećim zemljama: Andora, Argentina, Farski otoci, Guernsey, Izrael, Jersey, Kanada (trgovačke organizacije), Novi Zeland, Otok Man, SAD, Švicarska i Urugvaj (ograničeno na okvir Štita privatnosti).

7. Kako se obrađuju osobni podaci?

Osobni podaci obrađuju se ručno i automatizirano. Za sve aktivnosti obrade vodimo odgovarajuću evidenciju u skladu s primjenjivim zakonima.

8. Koja su prava ispitanika?

Za ostvarivanje vaših prava, kontaktirajte s nama putem naših podataka za kontakt navedenih u uvodu ovih pravila. Zadržavamo pravo da na odgovarajući način provjerimo identitet podnositelja zahtjeva za dotična prava. Ako se zahtjevi ponavljaju i očito su nerazumni ili neprikladni, možemo vam naplatiti razumnu naknadu ili odbiti prihvatiti zahtjev.
• Pravo na pristup osobnim podacima
Ako želite znati obrađujemo li vaše osobne podatke, imate pravo od nas dobiti informaciju o tome obrađujemo li vaše osobne podatke te, ako je tako, također imate pravo na pristup svojim osobnim podacima. U slučaju ponovljenog zahtjeva, imamo pravo, na temelju naših administrativnih troškova, naplatiti razumnu naknadu za kopiju dostavljenih osobnih podataka.
• Pravo na ispravak netočnih i dopunu nepotpunih osobnih podataka
Ako smatrate da obrađujemo netočne ili neistinite podatke o vama, imate pravo zatražiti njihov ispravak. Također imate pravo na dopunu nepotpunih podataka. Izvršit ćemo ispravak ili ažuriranje bez nepotrebnog odgađanja, uvijek u skladu sa svojim tehničkim mogućnostima.
• Pravo na brisanje podataka

Ako vaši osobni podaci više nisu potrebni za svrhe za koje su prikupljeni ili na drugi način obrađeni ili ako saznate da su obrađeni nezakonito, imate pravo zahtijevati njihovo brisanje.
• Pravo na ograničenje obrade osobnih podataka
Ako niste zainteresirani za potpuno brisanje, nego samo za privremeno ograničenje obrade vaših osobnih podataka, možete od nas zatražiti ograničenje obrade vaših osobnih podataka.
• Pravo na prenosivost podataka
Ako želite da proslijedimo vaše osobne podatke trećim stranama, možete ostvariti svoje pravo na prenosivost podataka. Ako bi bilo koja prava i slobode trećih strana mogli biti negativno pogođeni takvim iskorištavanjem vašeg prava, nećemo moći udovoljiti vašem zahtjevu.
• Pravo na prigovor
U svakom trenutku imate pravo uložiti prigovor na obradu osobnih podataka koji se obrađuju u svrhu obavljanja zadaće koja se obavlja u javnom interesu ili zbog provedbe javnih ovlasti ili u svrhu zaštite naših legitimnih interesa. Ako ne dokažemo da postoji ozbiljan legitiman razlog za obradu koji prevladava nad vašim interesima ili pravima i slobodama, prekinut ćemo obradu na temelju vašeg prigovora bez nepotrebnog odgađanja.
• Pravo na povlačenje pristanka bilo u kojem trenutku
Ako se obrada vaših podataka temelji na vašem pristanku, imate pravo opozvati svoj pristanak bilo u kojem trenutku.
• Pravo na informacije o automatiziranom odlučivanju, uključujući profiliranje
Niste predmet bilo kakve odluke koja se temelji isključivo na automatiziranoj obradi, uključujući profiliranje, koja bi za vas imala pravne učinke ili bi na sličan način imala značajan utjecaj na vas.
• Pravo na podnošenje pritužbe Uredu za zaštitu osobnih podataka
Imate pravo podnijeti pritužbu nadzornom tijelu, a to je Ured za zaštitu osobnih podataka Republike Slovačke, sa sjedištem u ulici Hraničná 12 820 07, Bratislava 27, Slovačka, broj telefona: +421/2/3231 3220, e-pošta: [email protected], web-stranica: www.dataprotection.gov.sk.

9. Kako se obrađuju datoteke kolačića?

Kolačiće upotrebljava većina web-stranica i poslužitelja za pružanje cijelog niza osnovnih internetskih usluga. Ako kupujete online, internetske trgovine upotrebljavaju kolačiće za pohranu artikala koje ste prethodno dodali u svoju košaricu. Kolačići također omogućuju našoj web-stranici da pohrani vaše postavke (kao što su jezik ili prijava) i da ih iskoristi tijekom vašeg sljedećeg posjeta. Upotrebom kolačića također se može prikupljati statistika o aktivnostima korisnika, kao što je broj jedinstvenih posjetitelja web-stranice mjesečno, koji su operatoru vrlo vrijedni jer pružaju bolje usluge, jednostavnije za korištenje.
Kolačići se prema valjanosti mogu podijeliti na:
• Privremene kolačiće koji ostaju pohranjeni u vašem pregledniku samo dok ga ne zatvorite
• Trajne kolačići koji dugo ostaju u vašem pregledniku dok im ne istekne vijek trajanja ili dok ih ručno ne izbrišete (vrijeme pohrane kolačića u vašem pregledniku ovisi o postavkama kolačića i postavkama preglednika).
A prema funkciji na:
• Bitne koje su neophodne za funkcioniranje naše web-stranice,
• Preferencijalne koji omogućuju našoj web-stranici da zapamti informacije koje mijenjaju način na koji se web-stranica ponaša ili kako izgleda (npr. željeni jezik ili regija u kojoj se nalazite); ti kolačići nisu strogo nužni za funkcioniranje naše web-stranice, ali povećavaju funkcionalnost i praktičnost njene upotrebe,
• Analitičke koji nam pomažu analizirati vaše iskustvo na našoj web-stranici (tzv. korisničko iskustvo) i zahvaljujući kojima razumijemo kako upotrebljavate našu web-stranicu,
• Kolačiće za ponovni marketing koje upotrebljavamo za pravilno ciljanje i personalizaciju sadržaja i oglasa,
• Konverzijske koji analiziraju uspješnost pojedinih prodajnih kanala,
• Kolačiće za praćenje koji nam pomažu u mjerenju izvedbe prodajnih kanala u kombinaciji s konverzijama.
Također upotrebljavamo kolačiće trećih strana koji prate više web-stranica kako bismo vam pružili personalizirani sadržaj i oglašavanje na web-stranicama trećih strana i drugim kanalima prodaje.
Putem konverzijskih kolačića na našoj web-stranici mjerimo broj narudžbi koje su poslane nakon što je kupac došao na našu web-stranicu klikom na oglase na web-stranici našeg oglašivača ili povezivanjem na njih putem poveznice na web-stranici njihovog partnera. Tako provodimo analizu učinka naših pojedinačnih prodajnih kanala, na temelju financijskog izvješća između nas i naših partnera za oglašavanje. Ne možete biti identificirani putem takvih konverzijskih kolačića, stoga oni nisu osobni podaci. Naš partner za oglašavanje primit će samo podatke o ukupnom broju korisnika koji su kliknuli na oglas ili naručili kod nas.

10. Gdje mogu saznati više o obradi osobnih podataka i privatnosti na internetu?

Postavke preglednika i postavke kolačića:
Možete promijeniti postavke preglednika tako da ukloni kolačiće ili spriječi njihovo pohranjivanje na vašem računalu ili mobilnom uređaju bez vašeg izričitog pristanka. Za informacije o postavkama kolačića pogledajte odgovarajući odjeljak pomoći preglednika. Kako funkcionira na najčešće korištenim preglednicima možete pronaći ovdje:
Internet Explorer: https://support.microsoft.com/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies
Mozilla Firefox: http://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies
Google Chrome: http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=hr&answer=95647
Safari: http://support.apple.com/kb/PH5042
Opera: http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/
Adobe (flash kolačići): http://www.adobe.com/privacy/policies/flash-player.html
Također možete posjetiti http://www.youronlinechoices.com/ (engleski), www.allaboutcookies.org (engleski) ili www.aboutads.info/choices (engleski), gdje se možete informirati o mogućnostima odbijanja određenih aktivnosti ciljanog oglašavanja koje nude neke treće strane s kojima surađujemo. Morat ćete posjetiti web-stranice pojedinih preglednika i uređaja na koje bi se vaše neslaganje trebalo odnositi. Budući da alati za izražavanje neslaganja mogu ovisiti o kolačićima, možda ćete morati ponovno posjetiti te stranice i poništiti postavke ako izbrišete kolačiće.
O kolačićima možete pročitati na Wikipediji: https://en.wikipedia.org/wiki/HTTP_cookie (engleski).

11. Obrađuju li se i podaci o djeci?

Naša web-stranica nije namijenjena djeci mlađoj od 16 godina, stoga ne prikupljamo namjerno njihove osobne podatke. Ako ustanovimo da smo nenamjerno došli do osobnih podataka o djeci mlađoj od 16 godina, poduzet ćemo korake da te podatke izbrišemo što je prije moguće, osim kad smo ih zakonski dužni čuvati.

12. Zaključak

Zakonski propisi i naše poslovne strategije te povezani načini obrade vaših osobnih podataka mogu se promijeniti. Ako odlučimo ažurirati ova pravila, objavit ćemo promjene na svojoj web-stranici i obavijestit ćemo vas o tim promjenama. U slučajevima kad dođe do veće promjene ovih pravila ili, ako zakon to nalaže, obavijestit ćemo vas unaprijed. Molimo vas da pažljivo pročitate ova pravila i povremeno ih pregledavate kad komunicirate s nama ili upotrebljavate našu web-stranicu