Košarica (0)

You have no items in your shopping cart.
To create order, you have to choose some product first
  • E-shop
  • Info
  • Profil
 

Dioptrijske leće na eyerimu:
Koje su najbolje za vas?

Objavljeno 5.10.2022., 5 minuta čitanja

 
 

Više od 500 000 kupaca već uživa u boljem vidu zahvaljujući našim dioptrijskim naočalama, koje sadrže prvoklasne leće stvorene u suradnji s EssilorLuxottica – jednim od vodećih europskih proizvođača dioptrijskih leća.

Francuska tvrtka Essilor ima tradiciju dugu 160 godina, tijekom koje su sudjelovali u značajnom tehnološkom napretku u području oftalmološke optike. Tvrtka upravlja trima inovacijskim i tehnološkim centrina te surađuje s međunarodnom mrežom javnih i privatnih istraživačkih institucija kako bi razvila bolja rješenja za potrebe vida svih, bez obzira na to gdje žive ili koji su im prihodi. Više o EssilorLuxottica saznajte ovdje.

Essilor

Francuska tvrtka Essilor ima tradiciju dugu 160 godina, tijekom koje su sudjelovali u značajnom tehnološkom napretku u području oftalmološke optike.

Naručujući dioptrijske naočale s lećama od EssilorLuxottica, možete biti sigurni da dobivate kombinaciju nekoliko komplementarnih tehnologija koje ispravljaju vaš vid, štite vaše oči i poboljšavaju oštrinu vida.

Ali kako odabrati naočale tako da budu optimalno prilagođene svim vašim potrebama? Koja je vrsta najbolja za vas i koje su vam nadogradnje potrebne?

 

Vrste leća

Kako bi vam nove naočale trebale pomoći?

Vidite bolje na daljinu

Vidite bolje na daljinu

Vidite bolje na daljinu – U tom slučaju potrebne su vam naočale za daljinu, koje ispravljaju kratkovidnost (miopiju), odnosno stanje kad vidite predmete u blizini bez problema, ali oni udaljeni djeluju mutno. Na liječničkom receptu to stanje označeno je znakom minus (-) i te leće nazivaju se "minus lećama" ili kolokvijalno "minusicama".

Vidite bolje na daljinu
Vidite bolje izbliza

Vidite bolje izbliza

Vidite bolje izbliza – U tom slučaju potrebne su vam naočale za blizinu koje ispravljaju dalekovidnost (hiperopiju), odnosno stanje u kojem većinu predmeta vidite mutno, bez obzira na njihovu udaljenost. Na liječničkom receptu to stanje označeno je znakom plus (+) i te leće nazivaju se "plus lećama" ili kolokvijalno "plusicama".

Vidite bolje izbliza
Vidite bolje na blizu i na daleko

Vidite bolje na blizu i na daleko

Vidite bolje na blizu i na daleko – U tom slučaju trebaju vam progresivne naočale koje ispravljaju oba problema – kratkovidnost (miopiju) i dalekovidnost (hiperopiju). Njihova je neosporna prednost to što ne morate mijenjati nekoliko pari naočala.

Vidite bolje na blizu i na daleko
Vidite bolje na blizu i na daleko

Donose digitalnu udobnost

Donose digitalnu udobnost – Posebne leće Eyezen® napredni sustav filtriranja štetnog plavog svjetla s digitalnih ekrana, čime se značajno smanjuje umor i ostali povezani problemi (glavobolja, zamagljen vid).

Vidite bolje na blizu i na daleko
Naočale bez dioptrije

Naočale bez dioptrije

Naočale bez dioptrije – tu vrstu naočala možete upotrebljavati i kao modni dodatak. Njihove leće nemaju dioptriju, ali ih možete poboljšati npr. filtrom za plavo svjetlo

Naočale bez dioptrije


Poboljšanja dioptrijskih leća

 

Poboljšanja dioptrijskih leća

Klasične leće

Klasične leće

Klasične leće. Neka vas naziv ne zavara – naše klasične leće tvrtke EssilorLuxottica napravljene su od vrhunskih prozirnih leća koje su antirefleksne, otporne na ogrebotine, hidrofobne (otporne na vodu) i, kao i sve naše naočale, nude 100 % UV zaštite.

Klasične leće
Leće s plavim filtrom

Leće s plavim filtrom

Leće s plavim filtrom imaju poseban antirefleksni premaz koji blokira do 35 % štetnog plavog svjetla sa svih digitalnih uređaja. Tako smanjuju zamor očiju, njihovo crvenilo, glavobolje i probleme sa spavanjem. Te leće pružaju 100 % UV zaštite, otporne su na ogrebotine, mrlje i prikladne su za sve vrste aktivnosti, kao i za svakodnevno nošenje.

Leće s plavim filtrom
Dioptrijske sunčane naočale

Dioptrijske sunčane naočale

Dioptrijske sunčane naočale spajaju sunčane i dioptrijske naočale, zbog čega su idealno rješenje 2 u 1. Možete odabrati klasične, polarizirane ili elegantne zrcalne leće.

- Klasične sunčane leće - zatamnjene leće tvrtke EssilorLuxottica 3. kategorije koje apsorbiraju 83 % svjetlosti za optimalnu zaštitu od zračenja za sunčanih dana. Možete ih odabrati u jednoj od tri boje – zelenoj, smeđoj ili sivoj.

- Polarizirane leće - Najbolja zaštita od UV zračenja pod suncem. Polarizirane sunčane leće trtke EssilorLuxottica nude maksimalnu udobnost tijekom sunčanih dana jer blokiraju refleksiju i odbljesak s površina kao što su voda, cesta, snijeg ili upravljačka ploča. Idealne su za sportske aktivnosti, opuštanje uz vodu ili vožnju.

- Zrcalne leće - Zatamnjene leće tvrtke EssilorLuxottica 3. kategorije, koje apsorbiraju 83 % svjetlosti za optimalnu zaštitu od zračenja za sunčanih dana – ali dobivate zrcalni efekt slike u usporedbi s klasičnim sunčanim lećama! Naudimo svoja "ogledala" u tri boje: zlatnoj, srebrnoj i plavoj.

Dioptrijske sunčane naočale
Fotokromatske leće

Fotokromatske leće

Fotokromatske leće uklanjaju potrebu za stalnim mijenjanjem dioptrijskih i sunčanih naočala. Te samozatamnjujuće leće tvrtke EssilorLuxottica, koje se prilagođavaju svjetlu, prozirne su u zatvorenom prostoru, ali automatski potamne na suncu. Proces zatamnjivanja traje otprilike 30 sekundi, a proces posvjetljivanja traje otprilike 5 minuta. Te leće zaista su višenamjenske – također nude 100 % UV zaštite i do 35 % zaštite od plavog svjetla.

- Standardne fotokromatske leće - Ove adaptivne leće dizajnirane su za cjelodnevno nošenje. U unutrašnjosti su samo lagano obojene (gotovo prozirne), ali potamne kad su izložene UV svjetlu. Pružaju 100 % zaštite od UV zračenja. Dostupni su u 2 boje: smeđoj (povećava kontrast) i sivoj (neutralna, pospješuje pravilan vid boja).

- Premium fotokromatske leće - Naše najtamnije fotokromatske leće. Optimalne su za osobe koje provode većinu vremena na otvorenom i istovremeno za upravljačem automobila. Te leće ostaju djelomično zatamnjene čak i u zatvorenom prostoru.

Fotokromatske leće
 
Debljina leća
 

Koja je razlika u debljini leće?

Standardne leće

Standardne leće

 
Preporučena dioptrija: +/- 2,00

Osim što blokiraju 100 % UV svjetlosnih zraka, ove leće otporne su na ogrebotine, antirefleksne i hidrofobne. Njihov je indeks loma 1,5, a preporučena najveća dioptrija +/- 2,00.

Tanja (lakša) stakla

Tanja (lakša) stakla

 
Preporučena dioptrija: +/- 4,25

U usporedbi s osnovnim lećama tanje su i lakše za 25 %. Osim što blokiraju 100 % UV zraka, te leće 7 su puta otpornije na ogrebotine, imaju antirefleksni i hidrofobni sloj. Njihov je indeks loma 1,60, a preporučena najveća dioptrija +/- 4,25.

Extra odľahčené sklá

Ekstra lagane leće

 
Preporučena dioptrija: od +/- 4,50 do +/- 6,00

U usporedbi s osnovnim lećama, tanje su i lakše do 40 %. Osim što blokiraju 100 % UV zraka, te leće vrlo su su otporne na ogrebotine, imaju antirefleksni i hidrofobni premaz. Njihov je indeks loma 1,67, a preporučena najveća dioptrija od +/- 4,50 do +/- 6,00.

 

eyerim vision ili premium leće?

Uz svaku našu vrstu leća imate izbor između standardne verzije u obliku leća eyerim vision i premium verzije Essilor premium.

eyerim vision naše su kvalitetne, standardizirane i pristupačne leće. Možete računati na antirefleksni sloj i očvrsnutu površinu otpornu na ogrebotine i prljavštinu.

Essilor premium su leće izrađene po narudžbi koje sadrže površinski tretman Crizal® od optičkog diva EssilorLuxottica. Kombinacija ekskluzivnih tehnologija štiti vaše leće tako da su visoko antirefleksne, otporne na ogrebotine, vodu i masnoću. Što god radili, vaše vas leće nikada neće iznevjeriti.

 
 

Zašto su naše dioptrijske leće odlične?

Kod nas možete računati na istu certificiranu kvalitetu dioptrijskih naočala kakvu možete pronaći u klasičnoj optici. Dakle, zašto se cijena leća toliko razlikuje? U fizičkoj optici cijena naočala mora uključivati, primjerice, troškove najma poslovnog prostora, energenata, distributera, više djelatnika itd. Naočale kod nas možete računati na istu certificiranu kvalitetu dioptrijskih naočala kakvu možete pronaći u klasičnoj optici. Dakle, zašto se cijena leća toliko razlikuje? U fizičkoj optici cijena naočala mora uključivati, primjerice, troškove najma poslovnog prostora, energenata, distributera, više djelatnika itd. Naočale, surađujemo s tvrtkom EssilorLuxottica za leće, tako da ne trebamo posrednike, stoga ne morate ništa dodatno platiti. Certificirane dioptrijske leće čak brusi naš kvalificirani optometrist izravno u našem vlastitom laboratoriju.

 
 
Izabrati
Zatvori
Izabrati