Sunce vani, umjetna svjetlost i zračenje monitora unutra. Brzo mijenjajući uvjeti osvjetljenja često su izazov za one koji nose naočale. No, gdje postoji problem, EssilorLuxottica donosi najnovije tehnološko rješenje - fotokromatske leće Transitions® Light Intelligent Lenses™! Zašto biste trebali odabrati ove leće?

U prethodnom članku razgovarali smo o fotokromatskim naočalama - to su naočale koje mijenjaju boju leća ovisno o tome jesu li izložene izravnoj sunčevoj svjetlosti ili su unutra. To je svakako najprikladniji način za zaštitu i ispravak vida istovremeno.

Kako rade fotokromatske naočale?

Fotokromatske naočale automatski i brzo potamnjuju. Kada su izložene suncu, fotoreaktivni spojevi u lećama reagiraju na ultraljubičasto zračenje. Taj proces uzrokuje zatamnjenje leće, štiteći oči od nepoželjnog odsjaja i štetnih učinaka UV zračenja. Kada se uvjeti osvjetljenja smanje, kao što je to slučaj kada uđete u sobu, leće se postupno vraćaju u svoje izvorno prozirno stanje. Proces zatamnjenja traje otprilike 30 sekundi, dok povratak u prozirno stanje traje oko 5 minuta.

Na tržištu je dostupno mnogo fotokromatskih naočala, ali se uvijek trudimo ponuditi one najbolje. Zato u eyerim ponudi možete pronaći fotokromatske leće Transitions® Light Intelligent Lenses™ od globalnog optičkog giganta EssilorLuxottica. Što čini ove leće posebnima? Pogledajmo.

 

1) Transitions Signature GEN 8®

Ove adaptivne naočale osme generacije namijenjene su svakodnevnoj uporabi. Unutra su prozirne, ali počinju potamnjivati kada su izložene UV svjetlu. Pružaju 100% zaštitu od UV zračenja i dostupne su u dvije boje: smeđoj (za pojačavanje kontrasta) i sivoj (neutralnoj, za ispravno prepoznavanje boja).

 

2) Transitions XTRActive®

Ako ste posebno osjetljivi na svjetlo ili često izloženi intenzivnoj svjetlosti, nove leće Transitions XTRActive® su za vas. To su najtamnije fotokromatske leće s dodatnom zaštitom od svjetla, idealne i za vozače. Pružaju 100% zaštitu od UV zračenja i filtriraju čak do 34% štetne plavo-crne svjetlosti unutra i do 90% vani. Unutra ostaju blago obojane, ali to ne utječe na kvalitetu vida. Dobra vijest je da je tranzicija od tamnog stanja do prozirnog stanja 35% brža nego kod drugih leća.

Studije provedene među korisnicima naočala pokazale su da u mnogim situacijama - poput vožnje, izlaganja intenzivnoj dnevnoj svjetlosti, gledanja ekrana ili boravka na mjestima izloženima umjetnoj svjetlosti - preferiraju novu generaciju leća Transitions XTRActive.

Često postavljana pitanja

 

1) U čemu se razlikuju leće Transitions od tradicionalnih prozirnih leća?

Tradicionalne prozirne leće učinkovito ispravljaju vid ako imate refraktivnu grešku (kratkovidnost, dalekovidnost, prezbiopiju ili astigmatizam). Međutim, leće Transitions idu korak dalje, osiguravajući da su vaše oči izložene samo optimalnoj količini svjetla u svim uvjetima osvjetljenja.

 

2) Blokiraju li leće Transitions UV zračenje i plavu svjetlost?

Leće Transitions blokiraju do 100% štetnog UV zračenja, koje može oštetiti oči, uključujući opekline rožnice i degeneraciju mrežnice. Također su korisne za filtriranje ometajućih refleksija svjetlosti - zahvaljujući svojoj sposobnosti da potamne na jakom suncu, omogućuju vam da bolje vidite i smanjite refleksiju svjetlosti od površine vode, snijega, ceste ili drugih površina. To znači da će vam se oči manje umarati i moći ćete se koncentrirati na važne aktivnosti.

Filtriranje plave svjetlosti s digitalnih uređaja također je velika prednost. Transitions Signature GEN 8 filtriraju do 20% od štetne plavo-crne svjetlosti u prozirnom stanju i do 85% u tamnom stanju. Transitions XTRActive potamnjuju do 34% od plavo-crne svjetlosti unutra i do 90% vani.

 

3) Mogu li dodati leće Transitions bilo kojem okviru?

Leće Transitions mogu se prilagoditi bilo kojem okviru dostupnom na eyerim, tako da lako možete kombinirati najnoviju tehnologiju njege vida sa svojim osobnim stilom.

 

4) Mogu li odabrati leće Transitions ako nemam dioptriju?

Dobra vijest je da možete iskoristiti naprednu tehnologiju leća Transitions čak i ako vam nije potrebna korekcija. Jednostavno odaberite bilo koji okvir iz ponude eyerim. Pri odabiru leća, prvo odaberite "Želim stakla bez dioptrije" i zatim u sljedećem koraku "Fotokromatske leće".

  • Transitions Signature GEN 8 idealne su za svakodnevnu uporabu i dostupne su u dvije boje. Pružaju najbolju zaštitu za vaše oči od zasljepljujuće svjetlosti.

  • Transitions XTRActive idealne su za one koji provode puno vremena izloženi izravnoj sunčevoj svjetlosti ili u automobilu. Aktiviraju se i smanjuju odsjaj gdje god se nalazili.
     

5) Trebam li sunčane naočale s dioptrijom ako već imam par s Transitions lećama?


Iako imate Transitions leće, dobro je imati sunčane naočale s dioptrijom koje će biti prikladnije tijekom dugotrajnog izlaganja suncu, kao što je to na odmoru. Fotokromatske naočale potpuno ne zamjenjuju sunčane naočale, ali su dodatna opcija koja olakšava prelazak između unutrašnjosti i vanjskog prostora.

 

Želite li saznati više o jedinstvenim svojstvima Essilor fotokromatskih leća? Odaberite ih na eyerim!